Sähköauton akun testaus

Sähköinen liikkuminen on saanut viime vuosina valtavasti huomiota ja suosiota, eikä syyttä. Sähköautot ja hybridit tarjoavat taloudellisemman sekä ympäristöystävällisemmän tavan matkustaa, ja monet kuljettajat harkitsevatkin vaihtoa perinteisestä polttomoottoriautosta sähköiseen vaihtoehtoon. Käytettyjen sähköautojen markkinat kasvavat huimaa vauhtia, ja samalla on noussut esiin kysymyksiä liittyen esimerkiksi ajoakkujen kuntoon tai autojen jarrujärjestelmän toimivuuteen.

Soita ja varaa aikasi puh. 020 707 1270
tai sähköpostitse
Tarkastuspaketin hinta 149 €

Tästä listauksesta voit tarkistaa, mille ajoneuvomalleille testejä on mahdollista suorittaa.

Sähköauton ajoakun kunto on avainasemassa

Olitpa sitten sähköauton omistaja tai aikeissa hankkia uutta menopeliä, ajoakun kunto on ehdottomasti keskeisin huomionkohde. Ajoakun elinikä ja kapasiteetti vaikuttavat suoraan auton suorituskykyyn ja tulevaisuuden kustannuksiin. CityKatsastus on vastannut tähän tarpeeseen tarjoamalla kattavan sähköauton tarkastuspaketin, jonka avulla voit varmistaa nykyisen autosi turvallisuuden ja kunnon. Tarkastuspaketti on oiva apu myös silloin kun olet hankkimassa käytettyä sähköautoa.

SoH-testi – Akun kunnon mittarina

Sähköauton SoH-testi eli State of Health -testi on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä, joita tarkastukseen sisältyy. Testi toteutetaan käyttämällä erikoislaitteistoa, joka kertoo auton ajoakun kapasiteetin tarkastushetkellä suhteessa uuden akuston täyteen suorituskykyyn. Tämä antaa tarkan ja objektiivisen kuvan siitä, kuinka hyvin ajoakku suoriutuu ja onko muutosta tapahtunut esimerkiksi sen iän tai kulumisen vuoksi.

Akusto sijaitsee usein pohjassa – iskut pohjalevyyn ovat riski

Monet eivät välttämättä tiedä, että sähköauton akut ovat usein sijoitettu auton pohjaan. Tämä tarkoittaa, että väärään kohtaan pohjalevyä kohdistuneet iskut voivat vaurioittaa myös arvokkaita akkukennostoja. Tarkastuspaketissa auton pohjalevy kuvataan ja kuva tallennetaan. Näin pohjalevyn tilannetta voidaan tarvittaessa vertailla myös myöhemmin.

Soita ja varaa aikasi puh. 020 707 1270
tai sähköpostitse
Tarkastuspaketin hinta 149 €

Turvallisuudesta ei kannata tinkiä – myös jarrut tarkastuksen kohteena

Turvallisuuden varmistaminen ei koskaan ole turhaa, erityisesti kun kyseessä ovat sähköautot, joiden ainutlaatuiset komponentit edellyttävät erityistä huomiota. Citykatsastuksen sähköauton tarkastuspaketti ei tarkastele ainoastaan auton ajoakkua, vaan akun kunnon lisäksi testataan auton jarrujen toiminta. Sähköautojen jarruja käytetään normaaliajossa merkittävästi polttomoottoriautoja vähemmän, koska sähköautoja tyypillisesti ajetaan ”yhdellä polkimella” ja moottorijarrutuksen tapaan. Auton varsinaiset jarrut saattavat tällöin jäädä vähäiselle käytölle ja jumiutua. Sähköautojen tarkastuspaketissa ajoneuvon jarrut tarkistetaankin jarrudynamotestillä, mikä tarjoaa tarkan kuvan niiden toimintakunnosta.

Tarkastus ennen kauppoja

Sähköautojen tarkastuspaketti tarjoaa luotettavan ja monipuolisen kuvan auton kunnosta. Olet sitten sähköauton myyjä tai omistaja, sähköauton tarkastuspaketti on hyvä ja edullinen tapa selvittää tärkeät ja mahdollisesti kalliit korjauskohteet. Sähköauton tarkastuspaketti on hyvä sijoitus. Varhainen havaitseminen ja ongelmien ennaltaehkäisy voivat säästää sinut suurilta korjauskustannuksilta ja auttaa pitämään sähköautosi luotettavana kumppanina tienpäällä.

Tilaa tarkastuspaketti hintaan 149 € ja varmista, että sähköautosi kuljettaa sinua ja muita turvallisesti ja tehokkaasti!

Teemme sähköauton tarkastuksia Koivuhaan toimipisteellämme. Tervetuloa!

Soita ja varaa aikasi puh. 020 707 1270
tai sähköpostitse

Tästä listauksesta voit tarkistaa, mille ajoneuvomalleille testejä on mahdollista suorittaa.
Tarkastuspaketin hinta 149 €

© 2024 CityKatsastus   |   Tietosuojalupaus Muuta evästeasetuksia
webDesign: Mekanismi