Maahantuotavan ajoneuvon rekisteröintikatsastus Suomessa

Katsastaja tarkastaa rekisteröintikatsastuksessa ajoneuvon sen vaatimustenmukaisuuden osalta esitettävien dokumenttien perusteella. Vaatimustenmukaisuuden tarkastaminen eroaa ajoneuvon iän, alkuperäisen markkina-alueen, hyväksyntöjen ja ajoneuvoluokan perusteella. Useimmiten tarkastetaan myös ajoneuvon kunto. Lue asiasta lisää Traficomin sivulta.

rekisteröintikatsastus

rekisteröintikatsastus

Rekisteristä poistetun ajoneuvon rekisteröintikatsastus

Ajoneuvolle on tehtävä rekisteröintikatsastus, jos sille on tehty liikennekäytöstäpoisto ulkomaille/Ahvenanmaalle, vaurioituneena poisto tai ajoneuvolle on tehty rekisteristä poisto ennen 2.11.2007 pois lukien moottorityökone tai muu traktori kuin liikennetraktori.

Vaurioituneen ajoneuvon rekisteröintikatsastus

Vaurioituneen ajoneuvon rekisteröintikatsastuksessa ajoneuvolle tehdään kunnon tarkastus sekä tarkastetaan rekisteröintikatsastukseen kuuluvat tarkastuskohteet. Lisäksi vaurion laajuudesta ja korjausehdoista johtuen vaaditaan usein selvityksiä esimerkiksi alustaan ja koriin tehdyistä korjauksista sekä turvalaitteiden toiminnasta.

Auton rengas

4x4 auto

Yksittäishyväksyntä

Yksittäishyväksyntä suoritetaan uusille autoille ja perävaunuille, joita ei ole EU-tyyppihyväksytty. Myös ETA-alueen ulkopuolelta maahantuotua korkeintaan kuuden kuukauden ikäistä autoa tai perävaunua pidetään uutena. Yksittäishyväksynnässä tarkastetaan ajoneuvon vaatimuksenmukaisuus sekä merkitään tiedot ajoneuvorekisteriin.

Yksittäishyväksyntä on tehtävä myös EU-tyyppihyväksytylle autolle tai perävaunulle, jota muutetaan ennen ensirekisteröintiä. Tyypillinen tämänkaltainen muutos on esimerkiksi henkilöauton muuttaminen pakettiautoksi.  Traficomin sivuilta löydät lisää tietoa yksittäishyväksynnästä.

CityKatsastus tekee yksittäishyväksynnät Oy Testmill Ltd:n kumppanina.


Varaa aika rekisteröintikatsastukseen

Valitse sinulle sopivin toimipiste ja varaa aika katsastukseen.

© 2024 CityKatsastus   |   Tietosuojalupaus Muuta evästeasetuksia
webDesign: Mekanismi