Myös asuntovaunut tulee katsastaa

Asuntovaunun katsastus on tärkeä osa asuntovaunun ylläpitoa ja turvallisuutta. Huolehtimalla katsastuksesta ajallaan ja pitämällä asuntovaununsa kunnossa, matkailijat voivat nauttia turvallisesta ja miellyttävästä matkanteosta ympäri Suomea. Katsastus on pakollinen kaikille yli 750 kiloa painaville asuntovaunuille, joilla liikutaan julkisilla teillä. Katsastuksen tarkoituksena on varmistaa, että asuntovaunu täyttää tieliikennelain vaatimukset. Katsastus pitää sisällään muun muassa vetopään, aisan, jarrujen, valojen, renkaiden, alustan ja kaasulaitteiden tarkastuksen. Suoritamme asuntovaunujen katsastuksia kaikilla toimipisteillämme!

Asuntovaunun katsastus

Katsasta asuntovaunusi ajoissa

Asuntovaunun omistajan on hyvä varmistaa, että vaunu on ulkoisesti kunnossa ennen katsastusta. Esimerkiksi valot kannattaa tarkistaa jo ennen katsastukseen menoa, sillä mahdolliset valoviat tulevat ilmi katsastuksessa. Mikäli asuntovaunusta löytyy vikoja tai puutteita, jotka johtavat katsastuksen hylkäykseen, ne on korjattava mahdollisimman nopeasti ja asuntovaunu on tuotava jälkitarkastukseen yhden kuukauden kuluessa. Mikäli jälkitarkastusta ei tehdä kuukauden kuluessa alkuperäisestä katsastuksesta, katsastus suoritetaan kokonaan uudelleen.

Katsastamaton asuntovaunu on käyttökiellossa, kuten muutkin katsastamattomat ajoneuvot. Katsastuksesta saat rekisteröintitodistuksen, joka tulee säilyttää matkailuvaunussa mukana ja esittää tarvittaessa viranomaisille ulkomaille matkustettaessa. Katsastamattoman asuntovaunun saa vetää katsastukseen erikseen varattuna aikana, kunhan liikennevakuutus on voimassa.

Asuntovaunun katsastus helposti ja ammattitaidolla

CityKatsastus Oy on luotettava ja kokenut katsastusyritys, joka tarjoaa monipuoliset katsastuspalvelut asuntovaunuille ja muille ajoneuvoille.

CityKatsastuksessa asuntovaunun katsastus hoituu nopeasti ja vaivattomasti. Kokeneet katsastusasiantuntijamme ovat aina ystävällisiä ja auttavat mielellään kaikissa katsastukseen liittyvissä kysymyksissä. Saat halutessasi katsastuksen lisäksi myös kattavan tarkastuksen, jonka avulla varmistat, että asuntovaunusi on turvallinen ja lain vaatimukset täyttävä.

Voit aina luottaa siihen, että CityKatsastuksen ammattitaitoinen henkilökunta suorittaa asuntovaunusi sekä muiden ajoneuvojesi katsastukset moderneilla katsastuslaitteilla parhaalla mahdollisella tavalla.

Tervetuloa katsastamaan asuntovaunusi!

Varaa aika asuntovaunun katsastukseen

Valitse sinulle sopivin toimipiste ja varaa aika nopeaan ja edulliseen katsastukseen.

© 2024 CityKatsastus   |   Tietosuojalupaus Muuta evästeasetuksia
webDesign: Mekanismi