VENEREKISTERÖINTI

Vesikulkuneuvorekisteriin kuuluvat runkopituudeltaan vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet. Vesikulkuneuvot tulee merkitä rekisteriin myös silloin, kun valmistajan ilmoittama moottoriteho on vähintään 15 kilowattia eli yli 20 hevosvoimaa. Rekisteröintivelvollisuus koskee myös muita koneellisia vesikulkuneuvoja, kuten vesiskoottereita sekä valtion ja kuntien omistamia vesikulkuneuvoja.

Omistajan on ilmoitettava rekisteritietojen muutoksesta 30 päivän sisällä Trafille. Rekisteritietojen muutoksen jälkeen uusi rekisteröintitodistus lähetetään omistajalle automaattisesti postitse.

Ilmoitus on tehtävä myös, jos vesikulkuneuvo tuhoutuu, myydään tai luovutetaan ulkomaille tai poistetaan pysyvästi käytöstä.

REKISTERI-ILMOITUKSEN TEKEMINEN

Rekisteri-ilmoitus on tehtävä seuraavista muutoksista:

  1. Ensirekisteröinti
  2. Omistajan- tai haltijanvaihdos
  3. Teknisten tietojen muutos
  4. Moottoritietojen muutos (lisäys/poisto/muutos)
  5. Rekisteristä poisto ja lopullinen poisto

Vesikulkuneuvojen ensirekisteröinti sekä omistajan ja haltijan muutokset ovat maksullisia. Vesikulkuneuvojen muiden tietojen muutokset ja rekisteristä poisto ovat maksuttomia.

Asioitaessa sopimusrekisteröijän toimipisteessä, henkilöllisyys on aina todistettava. Tähän käy passi, henkilökortti tai suomalainen ajokortti.

Kysy venerekisteröintiä lähimmästä CityKatsastuksen toimipisteestä!.

Citykatsastus palvelee teitä Etelä-Suomen alueella kuudessa eri toimipaikassa.

Valitse sinulle sopivin toimipiste ja varaa aika katsastukseen.

© Copyright 2018 - Vidma.fi